2020. november 11., szerda

12. Fejezet: Holdtölte

Lucas a hátán feküdt, s úgy zihált, mintha több száz métert futott volna. Felült az ágyában és megtörölte verejtékező homlokát. A függönyön át beszűrődött az utcai lámpa fénye, narancsszín derengésbe vonva a kollégiumi szobát. Lucas felidézte az álmot, amiből felriadt. Öt nap telt el a történtek óta, és a fiú emlékezetébe kitörölhetetlenül beivódott a hátborzongató látvány, ami azon a reggelen fogadta. Éjjelenként újra és újra felriadt álmából, mikor megpillantotta az ágyban heverő, vérben fürdő szobatársa holttestét. Gondolatban megrázta magát és körülnézett a szobában. Jasper még mélyen aludt a másik ágyon. Lucas az oldalára fordult és türelmetlen mozdulattal kidörzsölte szeméből az álom maradványait, majd a mellette heverő mobiljára pillantott. Fél hét volt. Igaz, első órája csak kilenckor kezdődött, képtelen volt visszaaludni. Nyújtózkodások közepette kimászott az ágyból és a ruhásszekrényéhez lépett. A szekrény belsejébe függesztett tükörből egy kócos, hollófekete hajú, zafírkék szemű, sápadt fiú nézett vissza rá. Komótosan, kissé ügyetlenül öltözködni kezdett, majd megmosta az arcát és megfésülködött. Miközben a haját vasalta, azon tanakodott, mit reggelizzen. Szívesen átnézett volna Nate-hez, mielőtt elindul az iskolába, de tudta, a fiú még mélyen alszik. Végül úgy döntött, tesz egy komótos sétát a parkban. Hűvös volt az idő, de az eső már nem esett, amikor Lucas kilépett a kollégium ajtaján. Felnézett a komor, szürke felhőkkel tarkított égboltra, és gondolataiba mélyedt. Meglepődve tapasztalta, hogy azok nem Lexi, de nem is Adrianna körül jártak… A legutóbbi csókjukra gondolt Nate-tel, amitől egy árnyalatnyival jobb kedvűen folytatta a sétát.
Lexi épp az édesapjával beszélt telefonon, miközben a szekrénye előtt állva azon tűnődött, mit vegyen fel. – Nekem is hiányzol. A hétvégén meglátogatunk Adammel, legalább végre megismeritek egymást – mondta.
- Kíváncsian várom. És kérlek, addig is nagyon vigyázz magadra!
- Úgy lesz, apu. Szeretlek!
- Én is téged, kicsim.
Lexi kinyomta a mobilt és az ágyra dobta, hogy fel tudjon öltözni.
Adrianna a várost átszelő folyó rakpartján állt és némán bámulta a sötéten hullámzó víztömeget. Adammel való vitája óta kerülte a társaságot és fogalma sem volt arról, mihez kezdjen. Tudta, hogy mi lenne a helyes, és bármennyire is nehezére esett beismerni, de Adamnek igaza volt. Nem kellene ártatlan embereket ölnie, akiknek a szerettei most ugyanúgy érezhetik magukat, ahogyan Lexiék érezték, amikor meghalt Matt. Egy fiatal szerelmespár haladt el mellette. Ölelkezve nevetgéltek, Adrianna pedig úgy érezte, jéggé fagy a szíve. Hogyan hagyhatta, hogy Lucassal idáig fajuljanak a dolgok? Hiszen eleinte csak tetszett neki a fiú. Csak le akart vele feküdni… Most pedig képes lenne halhatatlanságát elcserélni egyetlen napra, ha azon az egy napon magáénak tudhatná a fiú szerelmét. Nem, nem szabad ilyesmire gondolnia. Nem szabad effélét éreznie. Nem lett volna szabad szerelembe esnie, hiszen jól tudja: a szerelem csak a fájdalom és a csalódás álruhába bújt párosa. Azt hitte, már megtanulta a leckét, amikor élete szerelmének márványsírja fölött hullatta könnyeit. Ahogy a búsan, magányosan hömpölygő folyót bámulta, eldöntötte magában, hogy lemond Lucasról. Bár azt nem tudja megparancsolni magának, hogy szeressen ki a fiúból, többé nem fogja próbálni megszerezni őt. Nem kell neki senki sem. Olyan lesz, amilyen mindig is volt: az érzelemmentes, lázadó csaj, aki csak kihasználja a pasikat és szórakozik. Akkor legalább nem kell attól tartania, hogy valaki megcsalja, elhagyja, vagy kihasználja őt. A szerelem szívás… gondolta, miközben hátat fordított a folyónak.
Nate a főiskola épületében volt. A padjában ült és várta, hogy elkezdődjön az előadás. Épp a telefonján játszott, amikor meghallotta a három székkel távolabb ülő srácokat, akik az egyik tanárukról beszéltek. – Ja, hallottam, hogy Mr. McCallen a fiúkat szereti… Azóta akárhányszor vele van órám, csak az lebeg a szemem előtt, hogy egy zuhanyzóban lehajol a szappanért – mondta az egyik; egy magas, felzselézett hajú. A többiek nevettek.
- Undorító. Már attól rosszul vagyok, hogy belegondolok, mit csinálhat otthon a pasijával – szólt egy másik.
- Ne is mondd. Az ilyen emberektől kidobom a taccsot – mondta egy kövér, göndör hajú fiú, miközben úgy tett, mintha belehányna a táskájába. Az előttük ülő szőke fiú felpattant a helyéről és dühösen szembefordult velük. – Én meg az olyan emberektől hányok, mint amilyenek ti vagytok!
A három srác erre prüszkölve felnevetett és úgy tűnt, abba sem tudják hagyni. Végül a felzselézett hajú így szólt: - Mi van, te is homokos vagy?
- Nem, de a legjobb barátom az ilyen szánalmas emberek miatt lett öngyilkos! – azzal a szőke fiú beledobta füzetét a táskájába és kiviharzott a teremből. Nate tétovázva bár, de végül szintén felállt a helyéről és a fiú után sietett, akit az iskola épülete előtt ért utol. – Hello… Hallottam az előbbit – kezdte bizonytalanul. Még ő sem tudta igazán, mit is akar mondani. A szőke fiú beleszívott cigijébe, majd kifújta a füstjét és csak azután válaszolt. Eléggé zaklatottnak tűnt. – Gondolom, te is azért jöttél, hogy röhögj egy jót – mondta unottan.
- Nem, dehogy… utálom őket. És sajnálom a barátodat, tudom milyen érzés elveszíteni valakit – szólt Nate, miközben a cigarettája után kutatott zsebében. A szőke fiú mosolyogva felé nyújtott egy szálat a sajátjából. – Tessék… és köszi. Neked is…?
- Igen. Az egyik barátom nyáron halt meg. Mattnek hívták – mondta Nate, elfogadta a cigarettát, majd kezet nyújtott a fiúnak. – Amúgy Nate vagyok.
- Én Liam. És sajnálom… a barátodat.
- Te bemész még az előadásra?
- Nem… úgy sem tudnék figyelni. Szerintem visszamegyek a koliba.
- Te is kolis vagy? Sosem láttalak még – csodálkozott Nate.
- Aha, a 307-ben lakom. Ha van kedved, nézz át valamikor. Örültem – azzal Liam még egyszer kezet rázott Nate-tel, és elindult a kollégium felé.
Alkonyodott. A magas mennyezetű, sötét szobában csak a falra szerelt gyertyatartóban halványan pislákoló gyertyacsonkok szolgáltak világítás gyanánt. A szoba közepén egy fekete köpenybe öltözött, csuklyás alak állt, és lélegzetét visszafojtva várta, hogy a háttal álló, szintén feketébe öltözött férfi megszólaljon. – Uram, ígérem, most már… - kezdte a csuklyás, megunva a várakozást, de a háttal álló férfi fagyos, száraz hangjával azonnal elhallgattatta őt. – Mit ígérsz? Rád bíztam egy feladatot, de képtelen vagy teljesíteni. Szükségem van a lányra. Azt mondtad, elhozod nekem, de csalódást okoztál!
A csuklyás alak összerezzent, és sietve bizonygatta. – Ígérem, elhozom őt. Csak…
- Csak számodra fontosabb a saját gyermeteg bosszúd, mint a nekem tett ígéreted! Mondtam, hogy a lány meg fog halni, de úgy tűnik, neked ez nem elég!
- Azt akarom, hogy mielőtt meghal, veszítsen el mindenkit, aki fontos számára. Azt akarom, hogy az átkozott apja lássa, ahogy a lányát megöli a veszteség fájdalma! Ahogy engem is kis híján megölt annak idején!
- A terved nem járt sikerrel. Rettegésben tartod őket, az igaz, de eddig csupán egyikükkel voltál képes végezni!
- Velük van két vámpír is. Az egyik ötszáz éves! Nincs könnyű dolgom, uram.
- Nekem pedig nincs több vesztegetni való időm!
Léptek hangja szűrődött be a folyosóról, majd kinyílt a nagy, dísztelen ajtó és a sötétbe burkolózó jövevény sziluettje kirajzolódott a folyosóról beszűrődő tompa fényben. – Majd én elhozom neked a lányt – szólt női hangon az idegen.
Nate egyedül volt. Az ágyában feküdt és zenét hallgatott fejhallgatóján. Közben az aznap történteken tűnődött. Azon, ahogy azok a fiúk viselkedtek. Képtelen volt felfogni, hogyan lehetnek ilyen gonoszak, és hogyan ítélhetnek el valakit olyasmi miatt, amiről nem tehet. Hiszen már 2016-ot írunk, hogy lehetnek ilyen előítéleteik? Ha egy tanárról így beszélnek, akkor vele hogyan viselkednének? Valaki kopogott az ajtón, de Nate a zenétől ezt nem hallotta. Az ajtó kinyílt és belépett rajta Lucas. Nate szíve egy pillanatra megállt, amikor meglátta körvonalait a sötétben. Lekapta fejhallgatóját és felkapcsolta a kislámpát, miközben gyorsan felült. – Nyugi, csak én vagyok az. Bocsi, hogy megijesztettelek – mondta Lucas. Nate megkönnyebbülten felsóhajtott. – Semmi baj.
- Miért nem néztél át hozzám, ha egyedül vagy? – kérdezte Lucas, miközben leült az ágy szélére.
- Gondolkodtam – mondta Nate halkan. Lucas érdeklődve nézett rá. – És min?
- Kettőnkön… - Nate zavartan piszkálta a takarót. Egymásra néztek, aztán Lucas megfogta Nate kezét. – Én is. Lexi óta nem éreztem ilyet senki iránt. Csak rád tudok gondolni… azt hiszem, beléd szerettem – vallotta be. Nate szíve nagyot dobbant, hiszen mindenét odaadta volna, hogy hallhassa Lucas szerelmi vallomását, most mégis mérhetetlenül szomorú volt. Tudta, örökre bánni fogja, amit mondani készül. Lucas feszülten várta válaszát.
- Lucas… te vagy a legjobb barátom, de más nem lehet köztünk… - bökte ki végül Nate, aztán Lucas csalódottan csillogó szemeibe nézett. Mikor a fiú megszólalt, hangja szomorúan csengett. - Miért? Te nem érzel irántam mást?
- Nem…
- Hazudsz – Lucas ökölbe szorította kezét.
- Én a lányokat szeretem…
- Akkor miért csókolóztál velem? Nem is egyszer!
- Nem tudom. Sajnálom…
Lucas cipőjét bámulva csendes zokogásba kezdett, ám amikor Nate a vállára tette a kezét, felpattant az ágyról és az ajtóhoz sietett. – A sajnálatoddal nem sokkra megyek! – mondta búcsúzóul, majd becsapta maga után az ajtót. Nate belemarkolt hajába, hogy leküzdje a torkában szorító gombócot, de végül nem sikerült neki. Hangosan felzokogott és a földhöz vágta fejhallgatóját, ami darabokra tört a padlón.
Adam elbúcsúzott Lexitől és Rebeccától, aztán visszaindult a fiúk kollégiumába. – Elmegyek letusolni. Sietek – mondta Rebecca és magára hagyta Lexit, aki az ágya fölötti polcon pakolt. Egy-két perc múltán újra kinyílt, majd becsukódott a szoba ajtaja. – Itt felejtettél valamit? – kérdezte szórakozottan Lexi. Azt hitte, Rebecca az. Mikor megfordult, Aprillel találta szemben magát. Sosem volt még kettesben a lánnyal, de próbálta leplezni félelmét. – Mit keresel itt?
- Ti mindannyian annyira vendégszeretőek vagytok. Esetleg megkínálhatnál valamivel – mosolygott April. Egy vörös színű, pánt nélküli felsőt viselt fekete latex nadrággal és magas sarkú cipővel. Hosszú, hullámos haja a vállára omlott. – Már megbocsáss, de semmi okom megkínálni bármivel is azt, aki nyíltan el akarja szedni a pasimat.
- Beszélnünk kell. Nagyon fontos, úgyhogy elfogadnék egy kis alkoholt – mondta April, és közben helyet foglalt az asztalnál. – Nyugi, nem foglak bántani – tette hozzá, látva Lexi gyanakvó pillantását, aki végül elővett két poharat és egy üveg vodkát, letette őket az asztalra és ő is helyet foglalt. Miután mindkét poharat teletöltötte, megkérdezte. – Miről akarsz beszélni?
April kiürítette a poharát, s csak azután válaszolt. – Nem akarom elvenni tőled Adamet. Szeretem őt, és az a legfontosabb, hogy boldognak lássam. Nem erőltethetem rá magam. Ha téged szeret, nem tudok mit tenni. Nem vagyok gonosz, bármennyire is meglepő.
- Ezt örömmel hallom – mondta kissé meglepetten Lexi, majd kíváncsian fészkelődni kezdett a helyén. – Tényleg nem ismersz erre felé vérfarkasokat? Egyikük nyáron megtámadt minket, megölte az egyik barátunkat és minket is megakar. Beleértve Adamet is, amiért segít nekünk. Úgyhogy ha tényleg szereted őt, áruld el, ha tudsz valamit.
- Elárulnám, de nem tudok segíteni. Én még csak most érkeztem a városba, annyit sem tudok, mint amennyit te.
- Akkor miért mondtad legutóbb, hogy nekem van közeli vérfarkas ismerősöm?
- Nem értem, miért játszod meg magad – csóválta a fejét April.
- Miért játszanám? Kérlek, mondd már el, miről beszélsz!
- Oh… hát tényleg nem tudsz róla! Akkor viszont nem szóltam egy szót sem.
- Ne csináld ezt, mondd el, amit tudsz! – csattant fel türelmetlenül Lexi. Ekkor érkezett meg a zuhanyzásból Rebecca. – Hát te meg ki vagy? – pillantott Aprilre.
- April, Adam első szerelme, mosolygott a vámpír-lány, majd felállt. – Most mennem kell, szép álmokat! – azzal egy szempillantás alatt eltűnt a két lány szeme elől.
Mikor Adam a szobájába ért, úgy tűnt, Nate már mélyen alszik. Adam levette kabátját és kibújt cipőjéből. Épp a pólójától vált meg, hogy zuhanyozni induljon, amikor megakadt a tekintete a Nate ágya mellett heverő gyógyszeres fiolán. A fiúhoz rohant és szorongva kitapintotta a pulzusát. Az alig volt érezhető. Adam kapkodva a saját csuklójába harapott, hogy aztán Nate szájába csepegtesse a vérét. Rövid idő múltán Nate kinyitotta szemét és homályos tekintettel Adamre nézett, aki megkönnyebbülten felsóhajtott, majd dühösen felcsattant. – Normális vagy? Miért csináltad ezt? – mutatta fel a kezében szorongatott fiolát – Ha nem jövök, már halott lennél!
- Az volt a célom – dünnyögte Nate.
- Miért akarnál meghalni? – nézett rá megenyhülve Adam.
- Mindegy, nem számít.
- Ha az egyik barátom meg akarja ölni magát, az igenis számít!
- Nem akarok róla beszélni – makacskodott Nate.
- Akkor áthívom Rebeccát, és majd vele kell megbeszélned! Biztosan az első dolga lesz értesíteni a szüleidet – sóhajtott Adam és a telefonjáért nyúlt. A hatás nem maradt el.
- Ne! Nem tudhatják meg!
- Titkoljam el, hogy meg akartad ölni magad? És ha újra megpróbálod és nem lesz ott senki, hogy megmentsen?
- Jó, megígérem, hogy több ilyen nem lesz! Csak ne szólj róla senkinek, kérlek!
- Komolyan gondolod az ígéreted? – kérdezte Adam vörösre vált szemekkel. Nate lassan bólintott.
- Akkor jó. Mondd el, mi bánt – kérte Adam immár ismét eredeti szemszínével.
- Beleszerettem egy olyan emberbe, akibe nem lett volna szabad – bökte ki kelletlenül Nate, miközben felállt, hogy a hűtőhöz lépjen üdítőért.
- Kibe?
- Lényegtelen…
- Ki az, Nate? – faggatta tovább Adam.
- Lucas! Most örülsz? Nyugodta cserélhetsz szobát valakivel, ha undorodsz tőlem! – borult ki Nate.
Adam egy pillanatra meglepődött, Lucasra gondolt volna utoljára, de aztán megütközve nézett Nate-re. – Nem akarok másik szobatársat! És semmi okom arra, hogy undorodjak tőled.
- Hát pedig mindenki undorodik attól, hogy ha két fiú szereti egymást!
- Nincs abban semmi rossz – nyugtatta Adam.
- Nincs? Ma is hallottam a csoporttársaimat, hogy beszéltek az egyik tanárunkról, amiért meleg!
Adam felállt és karon ragadta Nate-et. – Ide figyelj! Mindig is voltak és lesznek ilyen idióták! Egy percig se figyelj rájuk, ereszd el a füled mellett. Tudom, hogy nehéz, de nem szabad, hogy megkeserítsék az életed! Úgy élj, ahogy neked jó, és ne úgy, ahogy másoknak megfelel! Azok az undorítóak, akik ilyet mondanak rád, vagy bárki másra, aki meleg. Ugyanolyan értékes vagy, mint bárki más. És sokkal értékesebb, mint ők! – mondta Adam, aztán magához ölelte Nate-et, aki kimondhatatlanul hálás volt a fiú szavaiért és támogatásáért.
Másnap reggel Lexi bepakolt egy-két ruhát, telefontöltőt és pár apróságot táskájába. Úgy tervezték Adammel, hogy még délelőtt elindulnak Lexi otthonába, hogy meglátogassák az édesapját. Indulás előtt Adam átkopogott Lucashoz, aki kissé meglepetten fogadta őt. – Szia. Valami baj van?
- Igen. Beszélhetnénk?
- Persze, Jasper nincs itt. Gyere be nyugodtan.
- Annál jobb. Négyszemközt akarok veled beszélni.
Lucas beengedte a fiút, aki aztán szembefordult vele és kertelés nélkül a lényegre tért. – Tudok rólad és Nate-ről. Nagyon kiborult. Ha tegnap később találok rá, már nem élne. Megpróbálta megölni magát…
Lucasnak meglepődni sem volt ideje Adam első mondatán, annyira letaglózta a folytatás.
- Micsoda? De ugye jól van? Ezt nem hiszem el! – mondta Lucas és idegességében a szekrénybe rúgott.
- Már jól van, ne aggódj. Ezt vele kell megbeszélned. Megígértem neki, hogy erről az egészről nem beszélek senkinek, úgyhogy ne mondd el a többieknek. Csak azért tettem veled kivételt, mert rólatok van szó, és Lexivel mindjárt indulunk meglátogatni az apját. Nem szívesen hagyom itt Nate-et, kérlek, figyelj rá és aludj nála. Vigyázz rá, jó?
- Persze… úgy lesz. És köszi, hogy szóltál – mondta Lucas, aki még mindig nem volt képes felfogni, hogy Nate meg akarta ölni magát. El sem tudná képzelni az életét a fiú nélkül. Adam vállon veregette őt, aztán az ajtóhoz lépett. – Megkértem Adriannát, hogy amíg nem vagyok itt, figyeljen rátok. Ne nagyon mászkáljatok sötétedés után.
Miközben Lola és Rebecca a táncstúdióban izzadtak, addig Lexi és Adam autóba szállt, hogy elinduljanak a lány szülővárosába. – Annyira izgatott vagyok, hogy végre megismerkedsz az apámmal – mondta Lexi, mikor épp elhagyták Silverwood-ot.
- Remélem, szimpatikus leszek a számára.
- Ha kihagyod a bemutatkozásodból, hogy vámpír vagy, tuti, hogy az leszel – nevetett Lexi. Közben lehúzta az ablakot és a hűvös szél hosszú hajába kapott.
- Szeretlek – nézett rá Adam szerelmes pillantással.
- Én is szeretlek – mondta Lexi és szenvedélyes csókot váltottak.
Lucas Nate szobájának ajtaja előtt állt. Nagy levegőt vett, aztán bekopogott. Pár másodperc múltán kinyílt az ajtó és megjelent mögötte Nate. Mikor megpillantotta Lucast, láthatóan zavarba jött. Ezzel Lucas sem volt másképp. Mióta szerelmet vallott a fiúnak, nem látták egymást. Nate reakciója sem könnyítette meg a dolgát, de úgy érezte, félre kell tennie mindent, mert az a legfontosabb, hogy Nate még egyszer ne csináljon butaságot. – Szia, beszélhetnénk? – kérdezte tétován. Nate szótlanul nézett rá. Legszívesebben a nyakába ugrott volna, de nem volt képes arra, hogy bevallja érzéseit. Hiszen ha hangosan kimondja őket, nincs visszaút. Nem tudna megbirkózni mindazzal, ami ezzel jár. Könnyebb gyáván elfojtani magában az érzéseit, mint nyíltan vállalni azokat. Mindenképp szeretett volna beszélni Lucassal, de úgy érezte, még nincs itt az ideje. – Most nem jó…
- Miért? – Lucas benézett a szobába Nate válla fölött és pillantása megakadt az egyik ágyon ülő Liamen, aki épp egy könyvet lapozgatott. – Ő meg ki? – kérdezte féltékenységgel a hangjában Lucas. Nate vállat vont. – Csak egy haverom a suliból.
- Aha, hát akkor én megyek is. A világért sem akarok zavarni – azzal Lucas feldúltan elindult a folyosón. Nate utána akart kiáltani, de nem volt rá képes.
- Ki volt ez a srác? – kíváncsiskodott Liam, miközben felbontott egy csomag chipset.
- Lucas, a legjobb barátom… azt hiszem – Nate leült az asztalhoz és rágyújtott egy cigarettára.
- Összevesztetek? Idegesnek tűnsz – pillantott rá Liam.
- Mondhatjuk…
- Lucas bevágta maga mögött szobája ajtaját. Jasper az ágyon feküdt és épp füvezett. – Kérsz? Úgy látom, rád fér – kínálta vigyorogva Lucast, aki gondolkodás nélkül kivette a kezéből a jointot és beleszívott.
Egy órányi autózás után Lexi és Adam megérkeztek a lány szülővárosába. A kertvárosi részben álltak meg egy kétszintes, fehér kerítéssel szegélyezett családi ház előtt. Ez volt Lexi otthona. – Kicsit izgulok – vallotta be Adam, miközben a házat nézte a kocsi ablakán keresztül. Lexi megfogta a kezét. – Le fogod venni a lábáról. Gyere! – a lány kiszállt az autóból, Adam pedig szintén így tett. Épp becsukta a kaput maga mögött, amikor a bejárati ajtóban megjelent Lexi pirospozsgás, kedves arcú édesapja. A férfinak ugyanolyan hollófekete haja volt, mint Lexinek, annyi eltéréssel, hogy az övét ősz hajszálak szelték át. A lányt megpillantva szélesen elmosolyodott és eléjük sietett. Lexi ugyanígy tett és félúton egymás nyakába borultak. – Nagyon hiányoztál! – szólt elcsukló hangon Lexi.
- Te is nekem, kicsim – mondta Mr. Duncan és homlokon csókolta lányát. Miután elengedték egymást, a férfi Adamre emelte tekintetét, tett egy lépést felé, és kezet nyújtott. – Bizonyára te vagy Adam.
- Igen, Mr. Duncan – mosolygott a fiú.
- Szólíts csak Robertnek. A lányom már nagyon sokat mesélt rólad telefonbeszélgetéseink alkalmával.
- Ennek örülök… azt hiszem – Adam kérdő tekintettel Lexire pillantott, de Mr. Duncan azonnal megszólalt. – Csak is jót hallottam rólad. Gyertek be! Kész az ebéd.
A férfi betessékelte a fiatalokat az ajtón, akik lerakodták holmijukat, majd nekiláttak az ebédnek. – Farkas éhes vagyok – vallotta be Lexi.
Már a desszertnél tartottak, amikor Mr. Duncan kitért egy újabb témára. – Hogy vagy, kicsim? Amikor szeptemberben elvittelek a kollégiumba, annyira letört voltál Matt miatt. Tudom, azóta sokat beszéltünk telefonon, de élőben azért mégis csak más.
- Még mindig szomorú leszek, ha rá gondolok, de Adamnek köszönhetően most már jobban vagyok – mondta Lexi, és megfogta Adam asztalon heverő kezét.
- Ennek nagyon örülök. El ne felejtsem majd elővenni a gyerekkori fotóalbumodat!
- Jaj, apa, ne már! – fogta a fejét Lxi.
- Miért? Engem érdekel – nevetett Adam, mire a lány lesújtó pillantást küldött felé. Ebéd után Lexi körbevezette a fiút a házban, amíg Mr. Duncan a fotóalbum után kutatott. Lexi szobájába lépve Adam figyelmesen körbenézett. A falak babakék színűek voltak, az ajtóval szemközt egy tágas ablakból nyílt kilátás az utcára. Az ablak előtt díszpárnák hevertek a párkányon. – Ott szoktam írni a naplómat, ha itthon vagyok – magyarázta vidáman Lexi. Az ágy feletti falon neki is ugyanaz a kép lógott négyükről, ami Rebeccának. Íróasztala mögött vámpíros fotók és montázsok voltak kiragasztva, amin Adam egy jót mosolygott. Lexi kérdő tekintettel nézett rá. – Csak… már értem, miért vonzódtál hozzám – mondta Adam.
- A filmekben, amiket én szeretek, nem olyan gyönyörűek a vámpírok, mint te – mondta a lány, közelebb lépett Adamhez és megcsókolta őt. A fiú szorosan magához ölelte őt és végigsimított fényes fekete haján.
- Megtaláltam a képeket! – hallották a földszintről Mr. Duncan hangját. Lexi lemondóan sóhajtott és kézenfogva kiléptek a szobából.

Nate és Liam közben úgy döntöttek, lemennek deszkázni a parkba. Előtte beugrottak Liam szobájába a BMX-éjért, ő ugyanis nem tudott gördeszkázni. – Jót fog tenni egy kis mozgás. Már kezdtem bepunnyadni – mondta Nate, mikor már a deszkáján gurult a park egyik ösvényén. Az egyik elágazásnál ismerős arcba botlottak. Lucas épp akkor ugratott fel deszkájával az egyik ösvény mentén álló padra, amikor befordultak a kanyarban. – Tud a gyerek – jegyezte meg Liam. – Igen, tud… - hagyta rá Nate, miközben Lucast bámulta. Mikor a fiú észrevette őket, olyan arcot vágott, mint aki orra esett. Elfordította a fejét és elgurult az ellenkező irányba. Nate komoran sóhajtott, mire Liam együttérzéssel pillantott rá. – Szereted?
- Mi? Honnan veszed? – kérdezte elvörösödve Nate.
- A vak is látja – vonta meg a vállát Liam. Nate végül megadóan mosolygott. – Igen… nagyon.
- És ő?
- Tegnap szerelmet vallott.
- Ne már! – tátotta a száját Liam. – Akkor miert nem álltok szóba egymással?
- Mert azt mondtam, nem érzek iránta semmit, és hogy a csajokat szeretem – Nate keserű képpel leült a padra, amin előtte Lucas deszkázott. Liam a bicaján ülve, megütközve nézett rá. – Te ennyire hülye vagy? Miért?
- Mert én még sosem éreztem ilyet fiú iránt… és félek.
- Figyelj, ne cseszd el, csak mert félsz. Ha szeretitek egymást, együtt kell lennetek!
- Ez nem ilyen egyszerű…
- De az, ha nem bonyolítod!
- Te is hallottad azokat az idiótákat… - ellenkezett Nate.
- Hallottam, és nem fogom hagyni, hogy még egy barátom életét elcsesszék az ilyen seggfejek! Amúgy sem kell mindenkinek tudnia, hogy együtt vagytok, ha nem akarod!
- De még a barátaimnak se lennék képes bevallani… főleg nem a nővéremnek – csóválta a fejét Nate.
- A barátaid támogatni fognak abban, ami boldoggá tesz. Ahogy a testvéred is.
- És ha nem? – nézett a fiúra bizonytalanul Nate.
- Akkor sosem voltak igazi barátok. A tesód pedig ugyanúgy a tesód marad, történjék bármi. Ha megtaláltad azt, aki igazán boldoggá tesz, ne engedd el. Pláne, ha ő is szeret téged!
- Köszönöm… jól esik, hogy…
- Ugyan már! Ne hálálkodj – szakította félbe Liam és a vállába bokszolt. Felettük az égen halványan kisütött a nap, mikor kikerült a szürkén ásító felhők rabságából.

Lexi édesapja korán aludni tért. Lexi és Adam jó éjt kívántak neki, aztán kézenfogva bevonultak a lány szobájába. Lexi elővett a szekrényéből egy térdig érő pólót és fehérneműt, majd az ajtóhoz lépett. – Elmegyek zuhanyozni.
- Rendben, siess.
- Nem csatlakozol? – kérdezte a lány maga is meglepődve merészségén. Adam elmosolyodott és felállt az ágyról. – Csak ha tényleg szeretnéd.
- Szeretném. Gyere! – nyújtotta felé a kezét Lexi. A zuhanyzóban aztán megengedte a vizet. Adam közben a háta mögé lépett, finoman lehúzta felsője pántját és csókolgatni kezdte a vállát. Lexi belepirult a jól eső érzésbe, megfordult és Adam szemeibe nézett. – Csókolj meg! – suttogta vágyakozva. Csókolózás közben kezét a fiú pólója alá rejtette és végigsimított a hátán, aztán lassan levette magáról a felsőt és kibújt farmerjából. Mikor már mindketten levetették összes ruhájukat és meztelenül álltak a zuhany alatt, Adam szenvedélyesen magához húzta Lexit, hátrasimította a lány arcába lógó vizes hajfürtöket és megcsókolta őt.

Lucas fülhallgatóval a fülében rótta a sötét utcákat. Kissé fázott. Zsebre dugott kézzel lépkedett, arra ment, amerre lábai vitték. Közben gondolataiba mélyedt, amelyek Nate körül forogtak. Nem hitte volna, hogy fog még valaha úgy érezni bárki iránt is, mint ahogy Lexi iránt érzett. De most… most úgy érzett Nate iránt, és nagyon elszomorította a tudat, hogy viszonzatlanul érez így. Miért? Miért nem lehet végre boldog? Olyan nagy kérés ez? Úgy tűnik, igen. Mi lesz ezek után? Nem akarta még Nate barátságát is elveszíteni, már pedig úgy tűnt, a fiú szívesebben tölti mással az időt, mint vele és nem igazán vágyik az ő társaságára. Ismét elvesztette a szerelmét és a legjobb barátját is egyszerre. Pedig még csak pár hónapja történt, hogy elveszítette Mattet és Lexit. Semmi sem maradt már, ami mosolyra késztetné őt. Talán neki ez a végzete… a magány.

Lexi az ágyán feküdt. Haja még nedves volt, teste parázslott az őrjítő vágytól. A háttérben hallotta Lana Del Rey Blue Jeans című dalát, ami úgy kúszott a fülébe, mintha egy másik világból szólna. Adam fölé hajolt, ő pedig a fiú puszta tekintetétől bizsergést érzett a tarkóján.
- Gyönyörű vagy – mondta Adam, és megcsókolta őt. Lexi a fiú hajába túrt, másik kezével végigsimított meztelen testén, és a fülébe súgta. – Az idők végezetéig szeretni foglak!
Adam finoman végigcsókolta a lány minden porcikáját. Lexi úgy érezte, szíve pillanatokon belül kiugrik a helyéről és elszabadul börtönéből. Megragadta Adam karját és helyet cserélt a fiúval, hogy apró csókokkal boríthassa be mellkasát. Mintha lángba borult volna az ágy, úgy perzselte testüket a vágy halhatatlan tüze, amikor testben és lélekben is eggyé váltak, amikor nem létezett ezen a világon senki és semmi más, csak ők ketten, a szerelmük, és fülükben a zene gyönyörű dallama.

Nate úgy döntött, beszél Lucassal. Bekopogott a fiú szobájának ajtaján, és várt. Ám nem Lucas nyitott ajtót, hanem Jasper. – Hello, Lucas itt van?
- Nincs, elment valahová – felelt Jasper. – Bejössz?
- Nem, köszi. Nem tudod, hová ment?
- Nem mondta.
- Akkor majd felhívom.
Nate elköszönt a fiútól és csalódottan visszaindult saját szobájába. Közben elővette zsebéből mobilját, de hiába próbálkozott többször is, Lucas nem vette fel. A szobájába lépve idegesen ledobta cipőjét és eldőlt az ágyon. Mi van, ha Lucasnak baja esett? Talán megtudja mobilról a fiú jelenlegi tartózkodási helyét, gondolta, és gyorsan újra előkapta telefonját.

Lexi és Adam összebújva feküdtek a takaró alatt. – Nagyon szeretlek – mondta a fiú. Lexi elmosolyodott. – Én is téged.
Sokszor elképzelte már, milyen lesz az első alkalom Adammel, de a valóság túltett minden várakozásán. Adammel lenni olyan volt számára, mintha a Paradicsomban járt volna. Mintha kóstolót kapott volna a legszebb, legérettebb, legfinomabb gyümölcsből: A tiltott gyümölcsből, aminél nincs édesebb. Puszit nyomott Adam őt ölelő karjára, majd boldogan belemosolygott a párnájába.
- Hallottad ezt? – kapta fel a fejét Adam.
- Én nem hallottam semmit, mi az, Adam? – aggodalmaskodott a lány. Nem akarta, hogy bármiféle borzalom elrontsa ezt az estét. Adam felült az ágyában és felkapta a földről alsónadrágját. Miután belebújt, az ablakhoz lépett és kibámult rajta. – Telihold van – szólt sötéten. – Mit hallottál, kicsim? Van itt valaki? – Lexi is felült, belebújt a pólóba, amit még zuhanyzás előtt készített ki, aztán Adamhez lépett és a karjába kapaszkodott.
- Nyüszítést hallottam a másik szobából.
- Vérfarkasét? – rémüldözött Lexi. A fiú bólintott.
- Apa! – a lány kirohant a szobából, Adam pedig követte őt. Apja szobájába rontva Lexi azonnal megtorpant. Éles fogakkal teli, vicsorgó pofa, szőrös, görnyedt test, hosszú karmokban végződő karok: egy vérfarkassal találta szemben magát. Adam Lexi elé ugrott, az állat pedig azonnal támadásba lendült. Ráugrott a fiúra, ledöntötte őt a lábáról és a mellkasára állva vicsorgott rá. Pofája csak centiméterekre volt Adam arcától, miközben Lexi visongva próbált kiötleni valamit. Végül felkapott az egyik szekrényről egy nagy vázát, és széttörte a vérfarkas fejét. Adam teljes erejéből ellökte magától az állatot, mire az az ablaknak repült. Az ablaküveg darabokra tört, a vérfarkas pedig eltűnt mögötte. Lexi odarohant és kibámulva még látta, hogy a farkasember egyik lábát maga után húzva eliszkol a szemük elől. A lány elfordult az ablaktól és Adamhez sietett. – Jól vagy?
- Persze – mondta Adam és homlokon csókolta a lányt.
- Hol lehet apa?
- Lexi… szerintem ő volt az apád – Adam hangja úgy kúszott Lexi fülébe, mintha valamilyen más nyelven beszélne. – Mit mondtál? – nézett a fiúra, miközben kibújt öleléséből.
- Nézd a ruhákat, amik leszakadtak róla az átalakulás közben. Apád ruhái! – mutatott a földön heverő szakadt ruhakupacra Adam. Lexi egy hosszú pillanatig a ruhákra meredt, majd megrázta a fejét és leült az ágy szélére. – Nem, nem… az nem lehet!
- Kicsim, amikor közelről a szemébe néztem… apád volt az! – erősködött Adam, mire a lány ingerülten felpattant. – Ha az apám vérfarkas lenne, arról tudnék, nem?!
- Nem, ha nem akarta, hogy tudj róla! Ritkán vagy itthon, nem nehéz eltitkolnia előled!
- Ez őrület! Nevetséges – bámult maga elé Lexi. Adam odalépett a lányhoz és próbálta megnyugtatni, de az eltolta őt magától.
Nate elindult Lucas után, aki továbbra is az utcákat rótta. Kezdett igazán fázni, és már lejárta a lábát. Amikor elhaladt egy kávézó előtt, úgy döntött, vesz egy kávét, aztán visszamegy a kollégiumba. Nate épp a campus parkján vágott át, amikor szemben találta magát Adriannával. – Hát te? Hová igyekszel egyedül? – kérdezte a lány. – Lucas már elment egy ideje, utána kell mennem. És te?
- Remek… Gondoltam, rátok nézek, minden rendben van-e. Nem kellene egyedül mászkálnotok sötétedés után! Veszélyes, és most nincs itt Adam a szomszédban, hogy megmentsen!
- Nem vagyunk óvodások! – mondta kissé sértődötten Nate. Adrianna dühösen meredt rá. – Telihold van, ha nem tűnt volna fel!
Nate az égre emelte tekintetét, majd bosszúsan elkáromkodta magát. Adrianna próbálta megnyugtatni őt. – Nyugi. Tudod, hol van?
- Igen, megnéztem telefonról.
- Akkor menjünk! – azzal a két fiatal sietve elindult a parkoló felé Adrianna autójához. Eközben Lucas kávéjával a kezében elindult a legközelebbi buszmegállóhoz. Nem volt se kedve, se ereje visszagyalogolni a kollégiumba. A graffitikkel kimázolt buszmegállóban állva azon tűnődött, vajon Nate még mindig azzal a szőke fiúval van-e. És ha igen, vajon mit csinálhatnak együtt? Pár percnyi várakozás után megérkezett a busz. Lucas kidobta a szemetesbe kiürült poharát és felszállt a járműre. Azon csak néhány ember utazott. Lucas a busz hátsó részébe igyekezett, és leült a legutolsó ülésre. A busz tovább indult, ő pedig zenét hallgatva bámulta az ablakon keresztül a kivilágított várost. Érezte, hogy szemhéja elnehezül; már-már pislogni sem pislogott, majd lecsukódtak szemei. Adrianna és Nate már félúton jártak, amikor a fiú elővette és megnézte mobilját. – A francba! Már nincs ott… - panaszolta.
- Akkor hol van?
- A plázánál.
Adrianna éles kanyart vett és befordult egy mellékutcára. Lucas kinyitotta szemét és riadtan nézett körbe. A busz már üres volt. Épp akkor állt be helyére a végállomáson, amikor felébredt. Az ajtók kinyíltak és a hang bemondta a végállomás nevét. Lucas magában mérgelődve leszállt a járműről és zsebre dugott kézzel körülnézett. A környék elhagyatott volt, az autóbusz állomáson kívül csak egy benzinkút és egy kis éjjel-nappali üzlet volt a közelben. Lucas megnézte a menetrendet és bosszankodva vette tudomásul, hogy a visszafelé induló utolsó busz három perccel azelőtt elment. Belerúgott az oszlopba, de ezzel csak azt sikerült elérni, hogy megfájdult a nagylábujja. Hívhatna egy taxit, de ezen a környéken nem sok kedve volt várakozni. A kis üzlet előtt egy csapat korabeli fiú bandázott. Hangoskodásukból ítélve nem voltak józan állapotban. Lucas nem vágyott rá, hogy belékössenek, ezért inkább zsebre dugott kézzel elindult visszafelé az autóbusz útvonalán. Majd egy normálisabb környéken hív egy taxit, gondolta. – Mi van szépfiú? – szólt utána az üzlet előtt álló fiúk egyike. A többiek nevettek. – Menj csak vagdosni magad, hülye emo.
Lucasnak már a nyelve hegyén volt a válasz, de aztán vett egy mély levegőt és ökölbeszorított kézzel továbbindult. Csak arra vágyott, hogy lezuhanyozzon és bebújjon a meleg ágyba. Nate közben újra megnézte telefonján Lucas jelenlegi tartózkodási helyét. Miután megtudta, hogy a fiú az autóbusz állomáson van, Adrianna a gázra taposott, hogy oda menjenek. Lucas egy kertvárosi részen haladt át. A fehér kerítéssel szegélyezett családi házak között kissé megnyugodott. Leült egy padra, hogy taxit hívjon. A tekintete megakadt a szemközti ház előtti bokrok egyikén. Abból két, borostyán sárga szempár meredt rá. Aztán kirajzolódott a sötétben a hatalmas fogakkal teli, vicsorgó pofa, Lucas pedig felpattant és azonnal hátrálni kezdett. Tudta, hogy semmi esélye. Nincs hová bújnia és nincs a közelben se Adam, se Adrianna, hogy megmentsék őt. Átugrotta a mögötte lévő alacsony kerítést és az emeletes ház bejárati ajtajához sietett. Türelmetlenül csengetett és dörömbölt, de senki sem nyitott ajtót. A vérfarkas kiugrott a bokorból, és irdatlan sebességgel felé rohant. Már átért az úttesten is… maga mögött hagyta a fehér kerítést… már csak két méterre van… Lucas úgy nézte a másodpercek alatt leforgó történéseket, mintha gyorsan egymás után levetített képkockákat látna. Más ötlet híján előkapta zsebéből az ezüst pengéjű kést, amit mindig magánál tartott, és futni kezdett a ház falának mentén. A vérfarkas egy ugrással utolérte és a földre terítette őt. Lucas úgy érezte, nincs menekvés. Itt a vég… sosem látja újra a barátait, soha nem fog már találkozni Nate-tel. A vérfarkas kitátotta hatalmas pofáját és hegyes fogait a fiú vállába mélyesztette. Elviselhetetlen fájdalom járta át Lucas testét, a fogak belemélyedtek húsába, ő pedig torkaszakadtából ordított, de nem volt senki, aki hajlandó lett volna tudomást venni erről. Minden maradék erejét összeszedve felemelte jobb kezét és beledöfte a kést a szörnyeteg nyakába. Az felnyüszített, és leugrott a fiúról. Ekkor a sötétben kirajzolódott két fényszóró az utca végében. Egyre nagyobbnak és nagyobbnak tűntek, ahogy a hozzájuk tartozó autó őrült sebességgel közeledett, majd egyszer csak lehajtott az útról, átgázolt a kerítésen és a magasba röpítette a vérfarkast. A két fiatal kiszállt az autóból és a fűben heverő Lucashoz siettek. Letérdeltek mellé, miközben rémülten és szörnyülködve meredtek a fiú sebére, amiből ömlött a vér.
- Ne… ne… NEM! – üvöltött fel Adrianna.
- Gyógyítsd már meg! – csattant fel kétségbeesetten Nate, de Adrianna búsan megrázta a fejét. – Nem lehet…
- Miért nem?!
- Természetfeletti lények okozta sérüléseket nem tudok meggyógyítani! – fakadt ki tehetetlenül a lány. Közben levette pulcsiját és a vérző sebre nyomta. – Nagyon fáj… - nyöszörgött Lucas. – Mintha lángolna az egész testem…
Nate-nek könny szökött a szemébe. Adrianna a csuklójába harapott majd odanyomta Lucas szájához. – Talán a vérzést el tudom állítani – magyarázta, s közben csendben fohászkodott, hogy sikerrel járjon. Nate megsimogatta Lucas arcát és fölé hajolt. – Tarts ki. Itt vagyunk, minden rendben lesz. Már nem vagy egyedül.
- Ugye tudod… - fordult Nate felé szomorúan Adrianna. – hogy mit jelent, ha egy embert megharap egy vérfarkas?
Nate arcán tükröződött a felismerés szörnyű mivolta. – Vérfarkassá fogok változni? – suttogta elborzadva Lucas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése